حسن پور با اشاره به ايرادات موجود در برنامه ششم توسعه گفت: ايرادات اساسي در برنامه پيشنهادي دولت به مجلس وجود دارد که اغلب نمايندگان به آنها واقف هستند و اطلاعات کامل از نواقص و ايرادات آن دارند؛ از جمله ايرادات مهمي که به اين برنامه وارد است اشاره به رشد 8 درصدي است که واقع گرايانه نيست و بايد با جرات گفت که اين ميزان دست يافتني هم نيست.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان، شهباز حسن پور بيگلري، عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي
شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ با اشاره به ايرادات موجود در برنامه ششم توسعه گفت: ايرادات اساسي در برنامه پيشنهادي دولت به مجلس وجود دارد که اغلب نمايندگان به آنها واقف هستند و اطلاعات کامل از نواقص و ايرادات آن دارند؛ از جمله ايرادات مهمي که به اين برنامه وارد است اشاره به رشد 8 درصدي است که واقع گرايانه نيست و بايد با جرات گفت که اين ميزان دست يافتني هم نيست.
**رشد 8 درصدي ديده شده در برنامه ششم واقع گرايانه نيست/عدم توجه به موضوع بيکاري جوانان متخصص و خروج کشور از رکود اقتصادي
وي در ادامه با اشاره به موضوع پتروشيمي ها و توجه دولت به آنها در برنامه ششم توسعه اظهارداشت: مواردي که در برنامه ششم در خصوص پتروشيمي ها مطرح شده و دولت براي آنها برنامه ريزي کرده است نمي تواند مشکلات و معضلات پتروشيمي ها را حل کند.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينکه امروز با يک چالش اساسي در اقتصاد کشور روبرو هستيم، تصريح کرد: يکي از اساسي ترين چالش هايي که در حوزه اقتصادي کشور با آنها روبرو هستيم وجود رکود در اين بخش از اقتصاد است، از جمله تاثيراتي که رکود بر کشور داشته مي توان از افزايش آمار بيکاري، تعطيلي بنگاه هاي کوچک و زود بازده، افزايش سطح عمومي قيمت ها، رکود در بازار مسکن و ... نام برد که در حال حاضر اين تاثيرات کاملا محسوس است.
حسن پور در ادامه با اشاره موضوع بيکاري جوانان، بيان داشت: در برنامه پيشنهادي دولت که به مجلس ارائه شده است تکليف يک ميليون جوان متخصص و متعهد جوياي کار مشخص نشده و دولت توجهي به اين موضوع در برنامه ششم توسعه نداشته است.
** با دولتي فربه و ناکارآمد روبرو هستيم/عدم توجه به موضوع چابک سازي دولت و صادرات محصولات غير نفتي در برنامه ششم
وي با بيان اينکه در برنامه ششم به صادرات محصولات غير نفتي توجهي نشده است، عنوان کرد: بايد در لايحه برنامه ششم توسعه توجه بيشتري به موضوع صادرات بويژه صادرات محصولات غير نفتي مي شد که متاسفانه اين امر تحقق نيافته است. همچنين در بحث اقتصاد مقاومتي هم طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب صورت نگرفته است.
نماينده مردم سيرجان وبردسير در مجلس در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به موضوع چابک سازي دولت گفت: در برنامه ششم توسعه بايد موضوع چابک سازي دولت مطرح مي شد که به اين امر مهم هم در برنامه پيشنهادي دولت توجهي نشده است؛ امروز ما با يک دولت فربه و ناکارآمد روبرو هستيم و در برنامه ششم هم در اين بخش هيچ اتفاقي نخواهد افتاد و اگر بخواهيم کار کنيم بايد يک دولت چابک و کارآمد داشته باشيم.
**وجود دو وزارت خانه در موازات يکديگر در دولت
حسن پور با بيان اينکه وزارت نفت ونيرو با يکديگر موازي کاري مي کنند، افزود: امروز مشاهده مي شود که وزارت نفت ونيرو با يکديگر موازي کاري دارند، ضرورتي ندارد دو وزارت خانه عريض و طويل با اين تعداد ساختمان هاي سر به فلک کشيده اي که در تهران تصاحب کرده اند و جا خشک کرده اند داشته باشيم، تا زماني که دولت فربه باشد هيچ اتفاقي در کشور با اين وجود اتفاق نمي افتد.
** عدم توجه به واسپاري شرکت هاي دولتي به بخش خصوصي و تشويق هاي صادراتي
وي در خصوص وضعيت انتقال شرکتهاي دولتي نيز در برنامه ششم توسعه عنوان کرد: با توجه به اينکه بايد تمام شرکتهاي دولتي در برنامه ششم به بخش خصوصي واگذار شود، در اين برنامه پيشنهادي دولت بازهم توجهي به اين بخش نشده است؛ در حال حاضر نيز شرکتهاي دولتي به شرکتهاي خصولتي تبديل شده و واگذاري به بخش خصوصي واقعي کمتر از 20درصد است.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به موضوع تشويق هاي صادراتي خاطر نشان کرد: با توجه به اينکه واردات در کشور بيش از صادرات است، طرحي بنام تشويق هاي صادراتي ارائه شد تا تجار ميل و رغبتشان نسبت به صادرات افزايش يابد، در اين برنامه بازهم توجهي به تشويق هاي صادراتي نشده است.
** عدم توجه به موضوع شفافيت مالي براي جلوگيري از فساد مالي در کشور
حسن پور در بخش پاياني اظهارات خود به موضوع شفافيت مالي در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتي که اخيرا در خصوص پرداختي هاي نجومي به مديران دولتي در کشور بوجود امد، بايد قانون شفافيت مالي براي تمام آحاد مردم اجرا شود و دارايي تمام مردم در يک بانک اطلاعاتي بزرگ جمع اوري شود؛ حکومت اسلامي موظف است تا اطلاعات دقيق و بروز همه آحاد کشور را براي اداره بهتر کشور جمع آوري کند، ولي متاسفانه اين موضوع در برنامه ششم توسعه هيچگونه توجهي به آن نشده است.
انتهاي پيام